zin: animo genoegen smaak voorliefde wens betekenis begrip gevoel gezindheid frase stemming


21.11.10

Tussen steen© jindoni
21 november 2010


*klik op de afbeelding om te vergroten

10 opmerkingen:

 1. Mooi werk!
  Het is echt apart zo'n beeld-dicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi gedaan! perfecte combi zo... en jah als altijd de taal die je gebruikt, heel mooi! kan niet anders zeggen

  gr rob

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Jindoni,

  werkelijk waar, dit is mooi!
  De foto voegt een stuk fantasie aan het gedicht toe, hoewel het niet eens een boeiende foto is (met respect voor de fotokunst van de schieter hoor!). Inspirerend.

  Bedankt,

  groetjes Benjelle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Suzanne: Ja, het is voor mij ook een speciale manier van werken. Ik kies een foto uit die mij intrigeert en loop daar dan een paar dagen "mee rond". Zonder vooropgezette idee, de inspiratie moet uit het beeld zelf komen. Enfin, proberen hé ;-)

  @Rob: Dank je, Rob! Zelf weet ik niet of het een perfecte combinatie is, het is gewoon wat de foto bij me oproept. Mede doordat de plaats aan het kanaal ligt, dat een vaste route vormt voor de vogeltrek (en dat vorige week uitzonderlijk overstroomd was...)

  @ Benjelle: Dank, Ruben. Het is niet echt een 'mooie' foto in de klassieke zin, dat is waar, maar de hoek van waaruit het beeld geschoten is maakt het intrigerend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Jindoni,
  Deze huizen staan toch in Halle op de Suikerkaai net voor Hotel des Eleveurs, waar vroeger een grote meubelzaak was en op ’t laatst voor deze werf er kwam, het Opruimcenter ? Opmerkelijk dat deze inspirerend kunnen zijn, om er je poëtische gedachte in te gieten. Je gedicht is weer heel mooi, ik hou van symbolisme in de Poëzie.
  Ook hartelijk dank voor je “Zuschrift” in mijn Blog. We zullen elkaar beslist eens tegenkomen. Ik denk dat ik je “van ’t zien” ken.
  Ik nodig je uit om eens de foto’s te bekijken in de Blog van mijn vriendin Ilona, studente journalistiek.
  Je vind haar in mijn “Straße der Besten” (klik op haar beeld) anders http://ilona-anoli.blogspot.com.
  Wat vind je van de gedichten van Sofie Guitary, die ik Vlaamse Sappho noem? Bij belangstelling ken ik nog meer zulke jonge poëtische talenten ;)
  Heel veel liefs,
  Nadja
  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kent de omgeving daar goed, blijkbaar. Tja, alles kan natuurlijk inspirerend zijn :-)
  Ilona heeft inderdaad ook goeie foto's. Van de links op jouw blog viel mij vooral DeDuitseHerfst op qua literaire kwaliteit, meer dan Sofie Guitary.
  Heb nog geen tijd gehad om de rest goed te bestuderen ;-)
  Beste groet,
  Lieve

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Jindoni,
  Toen ik vijfentwintig (weldra zesentwintig) jaar geleden nieuw aangekomen ben in Vlaanderen, woonde ik met mijn toenmalige man op St- Rochus, vandaar…Toch vind ik het intrigerend dat zulke huizen inspirerend kunnen werken,mijn oprechte verwondering en bewondering.
  Ulrike, DeDuitseHerfst, heeft inderdaad een groot talent, haar surrealisme spreekt me zeer aan, ’t is een heel andere genre en persoonlijkheid dan Sofie.
  Ik neem rustig mijn tijd om te studeren, “Eile mit Weile, nichts überhasten”, heb al blauwtjes opgelopen ook ;-) Als je vragen hebt, aarzel dan niet, schrijf ze mij...
  Heel veel liefs,
  Nadja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Lieve

  ik vind de tekst van het gedicht niet echt bij de foto passen, maar wat kan dat schelen - wel een mooi gedicht en wat een prachtige eerste strofe!

  groeten van Ron

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank je Ron! De appreciatie van jouw kant is me waardevol :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag Lieve,

  Wat een mooi gedicht en wat een sterke eerste strofe (Ron Hoeks heeft dat mooi verwoordt).

  Nog groetjes,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen